Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Визначили найкращих татусів у світі

theguardian

Визначили найкращих татусів у світі

Чоловіки з колясками на вулицях — не рідкість для Європи, але навіть на цьому тлі досвід Фінляндії вражає

У Фінляндії чоловіки беруть активну участь у вихованні дітей з моменту їх появи на світ. Уряд пропонує татам 9 тижнів декретної відпустки, протягом яких їм платять 70% зарплати. А щоб заохотити батьків до такого відпустки, в країні запустили кампанію «It's Daddy Time!» ( Час тата). Про це розповідає Вокруг Света.

  Більш того, згідно з останнім опитуванням Організації економічного співробітництва і розвитку, Фінляндія — єдина країна в розвиненому світі, де батьки проводять більше часу з дітьми-школярами, ніж матері

«Це питання гендерної рівності, але ще більше це питання щодо прав дитини. Справа не в правах тата або мами, а в праві дитини проводити час з обома батьками», - пояснила міністр у справах сім'ї та соцпослуг Анніка Саарікко. Після закінчення декретної відпустки один з батьків має право залишатися вдома, отримуючи 450 євро в місяць, і повернутися на ту ж роботу, поки дитині не виповниться три роки. Відсоток татусів, які погоджуються доглядати за дитиною, в Фінляндії помітно вищий, ніж в інших країнах Європи.

Тенденція, при якій за дитиною доглядають обоє батьків, зберігається і в шкільні роки. Більш того, згідно з останнім опитуванням Організації економічного співробітництва і розвитку, Фінляндія — єдина країна в розвиненому світі, де батьки проводять більше часу з дітьми-школярами, ніж матері.

Telegram Channel