Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Саакашвілі буде судитися!

EPA/UPG

Саакашвілі буде судитися!

Колишній очільник Одеської області подав до суду на Мін'юст

Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі подав позов до Окружного суду Києва до Міністерства юстиції України з вимогою визнати незаконною екстрадиційну перевірку щодо нього за запитом Грузії. Про це в четвер, 21 грудня, повідомив адвокат політика Руслан Чорнолуцький, повідомляє Корреспондент з посиланням на РИА Новости.

Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі подав позов до Окружного суду Києва до Міністерства юстиції України з вимогою визнати незаконною екстрадиційну перевірку щодо нього за запитом Грузії 

«Михайло Саакашвілі подав вчора окремий позов до Міністерства юстиції, в якому просить визнати незаконними дії Міністерства юстиції щодо такої перевірки», - сказав Чорнолуцький. За його словами, Україна вже двічі відмовляла Грузії в екстрадиції. «Я дуже сподіваюся, що незважаючи на тиск з боку влади на суддів Окружного суду Києва, суд все-таки буде справедливим і неупередженим, розгляне наш позов і відмовить у продовженні цієї перевірки і в тому, щоб у Міністерства юстиції та прокуратури Києва була можливість приймати рішення про екстрадицію Михайла Саакашвілі», - заявив Чорнолуцький.

За даними ЗМІ, Мін'юст на початку вересня повідомив, що Київ отримав від Тбілісі запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Саакашвілі. Міністерство передає цей запит в Генпрокуратуру для проведення екстрадиційної перевірки. Раніше в Міністерстві юстиції очікували, що перевірка за запитом про екстрадицію Саакашвілі завершиться в листопаді, однак результатів перевірки ще не було.

Telegram Channel