Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Базарникам» байдуже до правил безпеки!

БУГ

«Базарникам» байдуже до правил безпеки!

Як виявилось, підприємці центрального ринку Нововолинська нехтують правилами пожежної безпеки

Рятувальники міста Нововолинська провели тактико-спеціальні навчання на центральному ринку з метою перевірки готовності адміністрації ринку, підприємців та рятувальників до дій в умовах пожежі. Нехтування правилами пожежної безпеки може спричинити складнощі в роботі рятувальників у випадку реального виникнення полум’я. Про це повідомляє інформаційний сайт БУГ.

 З метою наближення ситуації до максимально реальних умов, навчання проводилися в «базарний» день. Згідно з тактичним задумом 21-го грудня на пункт зв’язку частини 5 Держаної пожежно-рятувальної частини Нововолинська поступило повідомлення про пожежу у кафетерії «Ярославна», що знаходиться на території Нововолинського госпрозрахункового ринку за адресою: місто Нововолинськ, вулиця Героїв АТО, 1а. 

Паркування автомобілів біля ринку в заборонених місцях, а також свідоме захаращення шляхів проїзду ринку товарами утруднило проїзд рятувальної техніки по території ринку 

До місця події було направлено черговий караул у складі двох відділень пожежно-рятувальної частини, карета швидкої допомоги та працівники Нововолинської поліції. Рятувальниками була проведена розвідка місця пожежі. В ході якої виявлено потерпілого, якого відразу було евакуйовано на свіже повітря та передано працівникам медичної служби для надання допомоги. На гасіння кафетерію подано два пожежі стволи. Однак, проблемою стало доїзд та розгортання сил і засобів рятувальників. Паркування автомобілів біля ринку в заборонених місцях, а також свідоме захаращення шляхів проїзду ринку товарами утруднило проїзд рятувальної техніки по території ринку. Як наслідок, понад 10 хвилин було втрачено на прибуття першого пожежного автомобіля до місця події.

Пожежно-рятувальна служба звертається до підприємців ринку міста Нововолинськ з проханням не перекривати проходи між рядами та евакуаційні виходи з ринку товарами та іншими предметами. В разі виникнення пожежі це може призвести  до швидкого розповсюдження вогню, а також ускладнює роботу аварійно – рятувальним підрозділам.  

 

Telegram Channel