Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Польща створює музей втрачених на сході територій

unknown

Польща створює музей втрачених на сході територій

Палац Любомирських у Любліні, що раніше належав Університету Марії Кюрі-Склодовської, стане Музеєм Східних земель колишньої Речі Посполитої

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на «Польське раді».

Міністерство культури і національної спадщини призначило цільову дотацію в розмірі 10 млн 985 тис. злотих, а це понад 3 млн доларів, на придбання цього приміщення.

Віце-прем'єр, міністр культури і національної спадщини Пьотр Ґлінський підкреслив, що на створення такого музею чекали вже давно: «Ініціатива створення такого музею в Любліні була подана Академічним громадянським клубом. Ми вважали і вважаємо, що це обов'язок Польської держави створити такого типу установу. Це велике досягнення польської культури, наша національна спадщина, і вона повинна бути представлена, повинна проводитися відповідна освітня праця на цю тему. І цей музей виконуватиме таку функцію».

Палац Любомирських у Любліні, що раніше належав Університету Марії Кюрі-Склодовської, стане Музеєм Східних земель колишньої Речі Посполитої.

Віце-міністр культури і національної спадщини Ярослав Селлін додав, що нова установа буде створена насамперед для того, щоб дбати про пам'ять багатьох поколінь поляків, що мешкали на східних землях колишньої Речі Посполитої.

Музей планують відкрити не раніше 2019 року.

Telegram Channel