Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Австралійський режисер зняв документальний фільм про українських захисниць

Інфокава

Австралійський режисер зняв документальний фільм про українських захисниць

Австралійський режисер українського походження Стефан Бугрин презентувала в Запоріжжі документальний фільм «Матері війни»

У фільмі розповідається про запорізьких жінок Світлану і Галину, які стали волонтерками після того, як три роки тому їх сини загинули на війні. Про це повідомляє Інфокава. Ще одна героїня фільму - Юлія. Мати двох дітей воює проти російських військових. Режисера з Австралії вразили їхні історії і він вирішив зняти документальне кіно. За словами режисера, ці жінки надихнули його бути сильним.

У фільмі звучать спогади жінок, які втратили своїх дітей і про те, як вони живуть після трагедії.

«В Австралії немає війни, тому все це складно зрозуміти. Жінки, які пройшли крізь війну, стали сильнішими, стали прикладом для інших, стали героями»- поділився враженнями режисер.

Режисер ілюструє розповіді не лише кадрами, які зняв на передовій, а також пісочною анімацією - це додає стрічці емоційності.

Прем'єра фільму відбулася в Австралії. Вона мала чималий резонанс і дуже схвилювала глядачів. «Матері війни» - це тільки частина документального циклу фільмів про війну України з Росією, які збирається зняти австралієць.

Telegram Channel