Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Владика Михаїл: Різдво – у серці, а не в календарі

Волинь-нова

Владика Михаїл: Різдво – у серці, а не в календарі

Різницю між двома датами відзначення Різдва Христового митрополит Луцький і Волинський пояснював під час учорашньої проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці

На сайті Волинської єпархії УПЦ (КП) зазначається, що насамперед високопреосвященний наголосив, що у святкуванні Різдва «для віруючої людини найважливіше сприйняти серцем те, що Ісус Христос прийшов у цей світ, народився», сприйняти через віру. Внаслідок зміни календарів у попередніх століттях відбулася деяка плутанина, тож дехто каже – «католицьке Різдво», «православне Різдво». Немає католицького Різдва, нема православного Різдва, є Різдво Господа нашого Ісуса Христа. А тому говорити треба правильно, і жити треба правильно», – пояснив керуючий єпархією.

Немає католицького Різдва, нема православного Різдва, є Різдво Господа нашого Ісуса Христа. А тому говорити треба правильно, і жити треба правильно.

«Я хочу, щоб ми самі, наша православна громада, мала свої цінності», – зазначив митрополит Михаїл та побажав: «...Жити згідно з євангельською істиною, жити згідно з тим, що нам дає спасіння. Це ісповідання того, що Ісус Христос народився. Це ісповідання того, що Ісус Христос за нас постраждав. Це ісповідання того, що Ісус Христос „смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував“. Тому хай милосердний Господь допоможе нам відкинути все чуже, а прийняти те, що приймає наша душа, наш розум і що є корисним для нашого спасіння», -  сказав владика Михаїл.

Telegram Channel