Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Багаторічний сільський голова очолить об’єднану громаду

Волинь-нова

Багаторічний сільський голова очолить об’єднану громаду

За попередньою інформацією, на виборах у Затурцівській об’єднаній територіальній громаді переміг Володимир Патійчук, чинний сільський голова, який очолює Затурці протягом багатьох років

Минулої неділі, 24 грудня, відбулися вибори у Затурцівській ОТГ, до якої увійшли Затурцівська (села Затурці, Великий Окорськ, Вілька-Садівська, Красовиця, Малий Окорськ, Юнівка), Зубильненська (села Зубильне, Семеринське, Сірнички) та Шельвівська сільські ради (села Шельвів, Войнин, Гранатів, Садівські Дубини). На посаду голови Затурцівської ОТГ балотувалось чотири кандидати. Переміг – Володимир Патійчук (самовисуванець) із результатом 868 голосів (39,05 %). Загалом у Затурцівській ОТГ явка склала 68,53 % – з 3165 проголосувало 2169 виборців.

Про це у коментарі розповів начальник управління регіонального розвитку Локачинської РДА, пише Центр розвитку місцевого самоврядування у Волинській області у «Фейсбуці». Згідно з оцінками спостерігачів, вибори на Волині були складними, адже було зафіксованого чимало різноманітних порушень. Як розповіла у коментарі експерт із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан, згідно з попередніми підрахунками голосів, Патійчук здобув впевнену перемогу навіть у віддалених селах. За словами експерта, це є позитивним чинником під час об’єднання громади.  

Згідно з оцінками спостерігачів, вибори на Волині були складними, адже було зафіксованого чимало різноманітних порушень. 

Щодо політичних сил, то, згідно з попередньою інформацією, перемогу здобули представники «Аграрної партії», далі - ВО «Батьківщина» та УКРОП.

Telegram Channel