Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У духовній семінарії презентували збірку про життя волинських святих

Волинь-нова

У духовній семінарії презентували збірку про життя волинських святих

Кожен з них викладав та навчався у закладі

25 грудня 2017 року, з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ (МП) єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у стінах Волинської духовної семінарії відбулась наукова конференція та презентація збірки житій святих, які викладали та навчалися у ВДС. Захід було організовано за сприяння ректора ВДС архімандрита Євменія (Михалевського) та, завдячуючи трудам викладачів семінарії, – протоієреїв Олександра Федчука, Вадима Лебідя та Олега Точинського, котрі є співавторами збірки. про це повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ (МП).

Серед таких автори збірки дослідили та виокремили життєписи 15 канонізованих святих: ректорів, викладачів та студентів ВДС. 

В часі конференції студентам та викладачам семінарії пропонувались доповіді про святих, які в різний час мали стосунок до однієї з найстаріших духовних шкіл України – Волинської духовної семінарії. Серед таких автори збірки дослідили та виокремили життєписи 15 канонізованих святих: ректорів, викладачів та студентів ВДС. 

Серед промовців в часі заходу були ректор ВДС, представники викладацької корпорації, студенти семінарії та гості. Зокрема, особливо варто відзначити промову Сергія Миколайовича Патланя – історика, краєзнавця та дослідника, який особливо потрудився над дослідженням життя священномученика Олександра Петровського. Останній, у свою чергу, народився у селі Крупа Луцького повіту та навчався у Волинській духовній семінарії, яку закінчив у 1892 році. Цікаво, що серед сучасників у Луцьку й досі проживають родичі святого.

На завершення заходу ректор Волинської духовної семінарії подякував викладачам і студентам за підготовлений захід, зазначивши важливий внесок у розширення історичних обріїв духовної школи. “Сьогодні ми несподівано для себе не лише ознайомились з життям п’ятнадцятьох святих, але й знайшли для себе в їх особі небесних покровителів і заступників”, – зазначив отець Євменій, завершуючи конференцію. 

Telegram Channel