Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Різдвяний подарунок лучанам —нова амбулаторія

Волинь-нова

Різдвяний подарунок лучанам —нова амбулаторія

Після Різдвяних свят колектив амбулаторії чекає відвідувачів

Ошатне приміщення на вулиці Гордіюк в обласному центрі Волині незабаром відкриє свої двері для сімейних лікарів і їхніх пацієнтів. Нині у медичному закладі встановлюють обладнання, «обживаються» працівники. Учора готовність амбулаторії  до роботи перевірили представники Луцької міської ради. У зв'язку з реформуванням галузі охорони здоров'я розвиток первинної ланки медицини в обласному центрі є пріоритетом. Тому міська влада зважила на прохання жителів 40-го мікрорайону і вивільнила приміщення для амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Вона обслуговуватиме 12 тисяч жителів, тут проводитимуть електрокардіографічне та лабораторне обстеження, різноманітні маніпуляції та фізіотерапевтичні процедури. Після Різдвяних свят колектив амбулаторії чекає відвідувачів.

У 2017 році з міського бюджету було виділено 2364 тис. гривень для проведення капітальної реконструкції будівлі, для оснащення медичного закладу 531,5 тисячі. Головний лікар КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Ганна Кравчук розповіла, що в амбулаторії вестимуть прийом 6 лікарів. Вона обслуговуватиме 12 тисяч жителів, тут проводитимуть електрокардіографічне та лабораторне обстеження, різноманітні маніпуляції та фізіотерапевтичні процедури.

Telegram Channel