Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Монголії влада заборонила переїжджати в столицю з регіонів

Волинь-нова

У Монголії влада заборонила переїжджати в столицю з регіонів

Уряд прийняв рішення у зв’язку з перенаселенням міста і погіршенням екологічної ситуації

Повідомляє Mind.

Всі охочі не зможуть переїхати в столицю Монголії Улан-Батор на постійне місце проживання до 1 січня 2020 року. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів, передає агентство МОНЦАМЕ.

Відповідно, забороняється поселення в столиці на більш ніж 6 місяців і призупинено купівлю квартир.

Виключення становить переїзд з метою отримання невідкладної медичної допомоги, службового відрядження в столицю держслужбовців та їх сімей.

Забруднення повітря в місті десятки разів перевищує норми, і автомобільні пробки стали великою проблемою.

В рішенні Кабміну відзначається, що в результаті надмірного приросту населення в монгольській столиці порушуються права мешканців міста жити в здоровому та безпечному середовищі. Забруднення повітря в місті десятки разів перевищує норми, і автомобільні пробки стали великою проблемою, йдеться в документі.

У зв'язку з цим мер міста Улан-Батор Сундуїн Батболд прийняв рішення «зупинити переїзд до столиці до 1 січня 2018 року жителів регіонів», і на засіданні Кабмін схвалив цю пропозицію.

За статичними даними на листопад 2017 року понад 9500 осіб переїхали в столицю Монголії з метою постійного проживання, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року менше на 11 тис осіб.

Telegram Channel