Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Росіянам байдуже, що їхнє посольство у Вашингтоні може одержати адресу «Борис Нємцов Плаза, будинок 1»

Волинь-нова

Росіянам байдуже, що їхнє посольство у Вашингтоні може одержати адресу «Борис Нємцов Плаза, будинок 1»

Принаймні так каже посол РФ у США

Посол РФ в США Анатолій Антонов заявив, що у нього не буде викликати жодних емоцій перейменування вулиці у Вашингтоні на честь вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «RTVI», передає Українська правда з посиланням на «РИА Новости».

Як стверджує посол, Росії важливо, щоб рішення США переслідувало «благородні цілі».

«Американській владі вирішувати, де, коли і в честь кого назвати ту чи іншу площу, ту чи іншу вулицю... Ми приймемо будь-яке рішення Сполучених Штатів щодо цього», – заявив Антонов.

Відповідаючи на запитання, які емоції у нього буде викликати той факт, що він буде працювати на вулиці імені Нємцова, Антонов відповів: «Жодних у мене емоцій не буде. Я як працював, як мої товариші працювали, так ми і будемо працювати».

Крім того, відповідаючи на запитання, які емоції у нього буде викликати той факт, що він буде працювати на вулиці імені Нємцова, Антонов відповів: «Жодних у мене емоцій не буде. Я як працював, як мої товариші працювали, так ми і будемо працювати».

Як відомо, в 2016 році сенатор-республіканець Марк Рубіо висунув ідею перейменувати вулицю у Вашингтоні, де розташоване російське посольство, в честь убитого головного критика Кремля Бориса Нємцова.

Профільний комітет міської ради Вашингтона одноголосно затвердив проект закону про перейменування частини вулиці навпроти посольства РФ в честь Нємцова.

Якщо це рішення підтримає міська рада, посольство РФ отримає адресу «Борис Нємцов Плаза, будинок 1».

Нємцов був убитий в центрі Москви в ніч на 28 лютого 2015 року.

У справі про вбивство політика були засуджені п'ять осіб – Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Баха. Дадаєв, якого визнали виконавцем вбивства, в липні був засуджений до 20 років суворого режиму. 

Telegram Channel