Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У новорічну ніч в Жидичинському монастирі молитимуться до Амфілохія Почаївського

Волинь-нова

У новорічну ніч в Жидичинському монастирі молитимуться до Амфілохія Почаївського

Нічна молитва має особливу міць

Про це настоятель Жидичинського монастиря Констянтин Марченко повідомив у «Фейсбуці».

«В ніч з 31 грудня на 1 січня о 00:00 в нашому монастирі буде відслужена Божественна Літургія. Нагадаємо, що саме 1 січня Православна Церква на Волині, по особливому урочисто молитовно вшановує блаженну кончину прп. Амфілохія Почаївського. Для нашої обителі Почаївські угодники є по особливому рідними, адже у скрутні часи для Жидичинського монастиря (кінець 19 по чаток 20 ст), ми були подвір’ям Свято-Успенської Лаври. Окрім цього вступаючи в Новий Рік братія з небайдужими вірянами попросить у Бога благословіння для нашої країни і кожного з нас у прийдешньому році», - зазначає Констянтин Марченко.

Але немає нічого солодшого за молитву в ночі» і «Повірь, що не стільки вогонь знищує ржавчину на металі, скільки нічна молитва – ржавчину гріхів наших.

«Варто зазначити, що нічна молитва має особливу міць! Святитель Іоан Златоуст вчить нас: «Солодкий сон? Але немає нічого солодшого за молитву в ночі» і «Повірь, що не стільки вогонь знищує ржавчину на металі, скільки нічна молитва – ржавчину гріхів наших», - пише настоятель монастиря.

Добратися до Жидичина можна монастирським автобусом, який  відправлятиметься від кінокомплексу «Промінь» о 23:20.

Як ми повідомляли, Паломницький відділ Волинської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) запрошує у новорічну ніч відвідати Почаївську Лавру.

Telegram Channel