Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Затурцях виставка про історію медицини

Волинь-нова

У Затурцях виставка про історію медицини

Її автор - Наталя Гатальська

Оригінальна виставка з історії медицини в селі Затурці гостинно розчинила свої двері відвідувачам напередодні нового 2018 року в одній із залів Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського. А урочисте відкриття її відбудеться 3 січня 2018 року. Про це повідомляє Музейний простір Волині.

На виставці експонуються численні документи та фотоматеріали, які розповідають про історію місцевих медичних закладів, їх персонал, а також про традиційну народну медицину: повитух, фітотерапію, апітерапію та інші народні методи лікування

Виставка приурочена ювілейним датам з дня народження: 130-ій річниці Володимира Казимировича Липинського і 85-ій річниці Юрія Станіславовича Липинського – відомих лікарів, уродженців Затурець. Тут представлені документи і фото медиків, окремі особисті речі.

Крім того, на виставці експонуються численні документи та фотоматеріали, які розповідають про історію місцевих медичних закладів, їх персонал, а також про традиційну народну медицину: повитух, фітотерапію, апітерапію та інші народні методи лікування (“замовляння” болю, лікування росою тощо).

В експозиції – майже дві сотні експонатів. До найцікавіших належить унікальний холодильник на ліки 1930-х років, грілка для вуха, медичний посуд початку ХХ століття, фото баби-повитухи 1940-х років та фотоматеріали про луцького лікаря Володимира Липинського, передані Волинським краєзнавчим музеєм.

Telegram Channel