Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Українки провалили спринтерську гонку в Обергофі

Волинь-нова

Українки провалили спринтерську гонку в Обергофі

Найкраща з наших – Віта Семеренко – фінішувала аж 22-ою. Перемогу ж святкувала Анастасія Кузьміна

Біатлон. Кубок світу. Жінки. Етап 4. Обергоф (Німеччина). Спринтерська гонка. 4 січня 2018 року.
1. Анастасія Кузьміна (Словаччина) (1+0)  22:23,7
2. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) (0+1)  +35,4  
3. Вероніка Віткова (Чехія) (1+0)  +40,1

...
22. Віта Семеренко (Україна) (0+1)  +1:38,0
25. Олена Підгрушна (Україна) (1+0)  +1:44,5
32. Анастасія Меркушина (Україна) (1+0)  +1:52,7
42. Юлія Джима (Україна) (0+2) +2:08,7
58. Ірина Варвинець (Україна) (0+1)  +2:36,5

Після тривалої різдвяної паузи найкращі біатлоністи світу знову постали перед очима вболівальників. Сталося це в німецькому Обергофі, де стартував четвертий етап Кубку світу, повідомляє biathlon.com.ua.

Знову на трасі домінувала Анастасія Кузьміна! Словацька біатлоністка зуміла пристосуватися до непередбачуваного обергофського вітру, допустивши лише один промах, і, завдяки тому, що серед основних фавориток ніхто не блиснув стовідсотковою точністю, здобула третю перемогу в сезоні!

Однак жіночий спринт пройшов так, ніби й не було тритижневої перерви. Знову на трасі домінувала Анастасія Кузьміна! Словацька біатлоністка зуміла пристосуватися до непередбачуваного обергофського вітру, допустивши лише один промах, і, завдяки тому, що серед основних фавориток ніхто не блиснув стовідсотковою точністю, здобула третю перемогу в сезоні! Причому, як і в Ансі, перевага над найближчою конкуренткою перевищила півхвилини!

А найближчою на цей раз виявилася Кайса Макаряйнен, для якої старт цього сезону видався не надто вдалим – цей подіум став лише другим для лідера збірної Фінляндії. Третьою, і також з одним промахом, сталаВероніка Віткова, якій за відсутності Габріели Коукалової належить вести за собою команду Чехії, здобувши першу для своєї збірної медаль цього сезону.

На жаль, вперше з початку грудня не фігурували в списку героїнь гонки українки – жодна з наших дівчат не зуміла фінішувати в десятці кращих. Найбільш високий результат показала Віта Семеренко, яка закінчила спринт 22-ю з одним колом штрафу. Трьома рядками нижче розмістилася в фінішному протоколі Олена Підгрушна, за рахунок спурту на останньому колі вона поліпшила свій результат одразу на 13 позицій! Кубкові очки набрала також Анастасія Мекушина, що стала 32-ю.

Для Юлії Джими цей спринт став найбільш невдалою гонкою сезону, як і для команди в цілому – перша гонка, в якій Юля не зуміла набрати залікові бали.

Для Юлії Джими цей спринт став найбільш невдалою гонкою сезону, як і для команди в цілому – перша гонка, в якій Юля не зуміла набрати залікові бали. Ще одна наша учасниця, Ірина Варвинець, для якої два німецьких етапи є відбірковими до олімпійської команди, навряд чи додала вістів в заочному суперництві з Юлією Журавок – сьогодні у Іри лише 58-й результат і дві з половиною хвилини відставання при одному промаху.

Перша трійка в загальному заліку змін не зазнала. Лише Анастасія дещо збільшила відрив від переслідувачів за рахунок сьогоднішньої перемоги. Тепер вона випереджає Жюстін Бреза на 26 очок. У свою чергу, лише на один бал відстає від француженки Кайса Макаряйнен. Після сьогоднішньої гонки в топ-10 залишилося дві українки: Віта Семеренко йде 8-ю, а Валя Семеренко, яка не стартувала в спринті через хворобу – 10-а.

У Кубку націй наша команда зберігає другу позицію, але тепер поступається німецькій збірній 214 очок і всього на 15 пунктів випереджає суперниць з Франції.

Завтра четвертий етап Кубку світу продовжиться спринтом у чоловіків.

Telegram Channel