Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Із різдвяного послання преосвященнійшого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького

Волинь-нова

Із різдвяного послання преосвященнійшого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького

Всечесні отці, дорогі браття і сестри!

Зі своєї щирої ласки милосердний Господь знову благословив нас зустріти велике християнське свято — Різдво Господа нашого Іісуса Христа. Свято, яке дарує нам невимовну радість та звеличує наші серця щирою вдячністю Богу за Його любов до людини, яка впала у гріховну безодню. Христос прийшов на землю, народився від Пречистої Діви Марії і став Людиною. Сповнилася давня обітниця Божа про спасіння людей через народження Сина Божого, Який прийшов на землю, щоб привести нас до Свого Небесного Отця і повернути нам втрачене райське блаженство.

Різдво Христове нагадує нам про необхідність неухильно йти за Христом, Який прийшов на землю через народження від Діви Марії, щоб ми мали життя вічне і мали його з надлишком.

Це стало великим дивом — Бог став Людиною. Нам відкривається безмежна божественна благодать і любов Божа. Через гріхопадіння Адама людина не тільки відпала від Бога, стала рабом гріха, рабом диявола, а й — наслідком вічної муки й прокляття. Тому Різдво Христове навіки з’єднало людину з Богом. Син Божий дав нам сили і благодатну поміч для боротьби з гріхом і провинами, запалив у нашому серці іскру Божої любові. Прислухаймося до голосу Самого Спасителя, Котрий пояснив тайну Свого народження і сказав нам: «Так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне» (Ін. 3.16).

Різдво Христове нагадує нам про необхідність неухильно йти за Христом, Який прийшов на землю через народження від Діви Марії, щоб ми мали життя вічне і мали його з надлишком. Сам Христос є для нас єдиним вірним шляхом, непорушною істиною і справжнім життям із Богом. І нехай не лякають нас життєві випробування, що випадають на нашу долю, бо з нами — Бог.

Дорогі отці, браття та сестри!

Сьогодні, у цей складний для нашої святої православної церкви, нашої держави і нашого народу час, коли потрібний стабільний мир і спокій, оскільки вони є основою духовного відродження і державного становлення, ми, православні віруючі люди, повинні щоденно молитися до Господа нашого Спасителя Іісуса Христа, Його Пречистої Матері і святих угодників Божих, щоб Він послав мир і стабільність нашому народу, нашій державі, щоб ми могли достойно пережити всі життєві труднощі й незгоди і знову стати народом, якого благословляє Бог і Його Пречиста Матір.

У ці святкові різдвяні дні, переповнені божественним світлом і духовною радістю, ми молимося, щоб Господь примирив нас, благословив нас сіяти християнську любов та проповідувати всім мир і Божу правду.

У ці святкові різдвяні дні, переповнені божественним світлом і духовною радістю, ми молимося, щоб Господь примирив нас, благословив нас сіяти християнську любов та проповідувати всім мир і Божу правду. Наш народ, змучений соціальними та економічними проблемами, відсутністю миру й стабільності у нашому суспільстві, чекає від Православної церкви, від нас із вами прикладу християнського миролюбства, віротерпимості, уваги та доброти одне до одного. Нам потрібно робити усе можливе і доступне для примирення й стабільності між нашим народом.

Дорогі отці, браття і сестри! З глибини люблячого серця сердечно вітаю вас зі святом Різдва Христового і прийдешнім Новоліттям. Щиро бажаю усім вам доброго здоров’я, духовної радості, доброї надії на майбутнє, миру й злагоди у ваших сім’ях і родинах. Щиро бажаю усім вам неустанної помочі Божої у нашому церковному житті.

Прославляючи народження Сина Божого, піднесімо в молитвах Йому свою вдячність за Його невимовні милості, даровані нам у році минулому. Просімо у Новонародженого Христа Спасителя благословення на Рік Новий, на нові труди та славу нашої Вітчизни в ім’я миру і справедливості на землі.

Благословіння Новонародженого у Вифлеємській печері Господа Іісуса Христа і Спаса нашого нехай перебуває з усіма вами.

Telegram Channel