Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Андрухович: Польща політично деградує

Волинь-нова

Андрухович: Польща політично деградує

Варшава займається пошуком ворогів в Україні. Про це 8 січня в ефірі телеканала ZIK заявив український письменник Юрій Андрухович

«Називали б ми проспект іменем Бандери або ні – вони все одно говорили б, що в нас є культ Бандери. Їм потрібні якісь «гачки» для того, щоб диктувати свою волю. Я думаю, так лягла політична карта в Польщі"», – пояснив він, пише gordonua.com.

Польща теж має погані відносини з усіма сусідами, насамперед – жахливе погіршення з Німеччиною.

Письменник назвав польську керівну партію «Право і справедливість» «людьми негативного меседжу, агресивного політичного дискурсу, яким потрібні конфлікти». «У нас дуже поширена думка, що Україна вже встигла з усіма сусідами посваритися. Але Польща теж має погані відносини з усіма сусідами, насамперед – жахливе погіршення з Німеччиною. Перестає функціонувати Веймарський трикутник – Франція, Німеччина, Польща», – зазначив Андрухович.

За його словами, «Польща політично деградує», тому Україні «не можна давати слабини». «Краще триматися своєї лінії і відповідати в тій тональності, у якій Україна відповідає: без образ, у спокійному, стриманому тоні. Я думаю, це оптимальна лінія поведінки. Необхідно цей поганий час перечекати», – переконаний письменник.

Telegram Channel