Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівняни принесли ляльки під двері церкви (відео)

Волинь-нова

Рівняни принесли ляльки під двері церкви (відео)

На знак протесту в багатьох областях України кілька днів проходить флешмоб #принесиляльку

Під двері Свято-Михайлівського храму УПЦ (МП) люди принесли декілька ляльок. Таким чином вони висловили свій протест щодо дій священика у Запоріжжі, який відмовився відспівувати трагічно загиблого малюка, бо дитина була хрещена у церкві Київського патріархату.

Коментувати цю подію в Рівненській єпархії УПЦ вважають недоцільним. Зазначили лише, що позиція уже викладена на офіційному сайті Церкви в Україні. Там серед іншого зазначається:

«Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука благословив духовенству ввіреної йому єпархії келійно молитися за трагічно загиблого немовля Євгенія. Архіпастир закликав не спекулювати на ситуації із загиблим хлопчиком, не вносити додаткову порцію ненависті в українське суспільство, а разом вшанувати пам’ять Євгена молитвою і добрими справами....

Митрополит Лука нагадав журналістам про те, що Церква живе за законами, які були встановлені ще апостолами. І священики не можуть їх порушувати. Зокрема, не можна відспівувати людину, якщо вона не була хрещена у Православній Церкві

У зв’язку з цим він попросив приносити в храми Запорізької єпархії УПЦ ляльки, іграшки, цукерки, які будуть потім в пам’ять про померлу дитину роздані дітям з дитбудинків та малозабезпечених сімей. Також митрополит Лука нагадав журналістам про те, що Церква живе за законами, які були встановлені ще апостолами. І священики не можуть їх порушувати. Зокрема, не можна відспівувати людину, якщо вона не була хрещена у Православній Церкві. Цей закон єдиний для всієї повноти Православ’я і його виконує не тільки УПЦ, а й Константинопольська, Єрусалимська, Сербська, Грузинська і інші Помісні Церкви», - йдеться у заяві.

Що ж про цю всю ситуацію думають рівняни, які долучились до акції - дивіться у короткому відео РТБ.

 

Джерело: Телеканал РТБ
Telegram Channel