Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

«Вервечка» колядників із Луцького РБК дивувала прадавніми колядками (ВІДЕО)

У редакцію «Волині» завітали вихованці Алли Опейди

Нашу редакцію часто навідують колядники. Кожен колектив чи гурт віншувальників хоче чимось не бути схожим на інших, адже на Різдво колядкою нікого не здивуєш. Тому дитячий фольклорний колектив Луцького районного будинку культури утнув таких, що ми й не чували раніше. Голосочки як дзвіночки, різдвяні гілочки у руках, усмішки та вогники в очах, урочистий бубен і прадавні волинські колядки.

– Спеціально підбирали такий маловідомий матеріал, щоб вас здивувати – дістали з глибини древньої і дали нове дихання, – зізнається керівник колективу заслужена артистка України Алла Опейда, – І дітям цікаво щось новеньке співати. Це волинські колядки, які ми зібрали з різних районів області.

«Вервечка» утнула таких колядок, яких ми й не чули раніше.

У «Вервечці» займаються обдаровані діти з Луцька та району. Мають вже й випускників, які працюють чи навчаються за кордоном: у Австрії, Німеччині і там співають нашу волинську пісню.

А виріс фольклорний колектив «Вервечка» зі студії «Зернятко», якою Алла Олександрівна керує вже 14 років. Різдвяними днями їхні янгольські голосочки подарували працівникам нашої редакції неймовірне натхнення, ще й запросили 12 січня на «Різдвяну заметіль» – концерт за участю лауреатів всеукраїнських конкурсів і фестивалів Луцького РБК.

ВІДЕО Олександра ПІЛЮКА, ФОТО Олександра ДУРМАНЕНКА

 
 

 

Telegram Channel