Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Що робити з професійно-технічними закладами?

Волинь-нова

Що робити з професійно-технічними закладами?

У Колківському вищому професійному училища відбулося засідання Регіональної ради професійно-технічної освіти у Волинській області за участі заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець

Як відомо, в Україні триває реформування професійно-технічної освіти. Упродовж останніх років фінансовий тягар з державного бюджету перекладається на місцевий рівень. На Волині почався процес оптимізації мережі закладів. На засіданні погодили обсяги регіонального замовлення з підготовки робітничих кадрів та молодших спеціалістів на 2018 рік. Внесли зміни у План розвитку професійно-технічної освіти на 2017 – 2020 роки.

Адже головне завдання реформи – щоб молоді кваліфіковані працівники могли успішно працювати на вітчизняних підприємствах за відповідною кваліфікацією

Також відбулася презентація нового обладнання сільськогосподарського виробництва, придбаного в рамках проекту ЄС «Покращення підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».

– Реформа профтехосвіти, що уже розпочалася в Україні, має величезне значення для освітньої галузі в цілому. Чимало ще слід змінити, але перші кроки зроблено. Адже головне завдання реформи – щоб молоді кваліфіковані працівники могли успішно працювати на вітчизняних підприємствах за відповідною кваліфікацією, – зазначила Світлана Мишковець.

Telegram Channel