Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Які перспективи у друга Путіна?

Волинь-нова

Які перспективи у друга Путіна?

Сьогодні у Чехії стартують президентські вибори

Голосування на президентських виборах у цій країні триватиме два дні – 12 січня з 14:00 до 22:00, а завтра, у суботу, прийти на дільниці можна буде з 08:00 до 14:00. Обіцяють, що цього ж дня ввечері оприлюднять попередні підсумки. Про це розповідає Тижневик Міст.

У бюлетенях значаться дев’ять кандидатів. Але основна боротьба розгорнеться між чинним президентом Мілошем Земаном і колишнім очільниклом Академії наук Чехії Іржі Драгошем 

У бюлетенях значаться дев’ять кандидатів. Але основна боротьба розгорнеться між чинним президентом Мілошем Земаном і колишнім очільниклом Академії наук Чехії Іржі Драгошем. Якщо жоден кандидат не набере понад 50% голосів, та за два тижні відбудеться другий тур, у якому візьмуть участь два претенденти з найкращими показниками. Наразі соціологи твердять про незначну перевагу Мілоша Земана. За нього готові віддати голоси 42-45% виборців, його основного суперника підтримують близько 40%.

Підвищений інтерес українців до виборів у сусідній державі пояснюється дуже просто. Мілош Земан дружить із Володимиром Путіним та критикує антиросійські санкції. А ще торік він запропонував Україні змиритися з анексією Криму й взяти за це з Росії грошову компенсацію.

Telegram Channel