Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Скоро люди зможуть спілкуватися з собаками за допомогою перекладача

Волинь-нова

Скоро люди зможуть спілкуватися з собаками за допомогою перекладача

На сьогоднішній день існують комп'ютерні програми, які можуть пояснити, що собака має на увазі, коли гарчить або гавкає, але не завжди можуть підказати, чому домашній улюбленець помочився на ваш улюблений килимок

Професор Кон Слободчікофф обіцяє, що універсальний перекладач із собачої мови, над яким він старанно працює, стане доступним вже через 10 років.

Професор вивчив тисячі годин гавкоту, гарчання, завивання собак, а також відеозаписів поведінки чотириногих і за допомогою штучного інтелекту намагається визначити точне значення кожного сигналу. Він сподівається, що машина незабаром зможе перекладати навіть виляння хвостом або тихе гарчання вихованця.

Професор вивчив тисячі годин гавкоту, гарчання, завивання собак, а також відеозаписів поведінки чотириногих і за допомогою штучного інтелекту намагається визначити точне значення кожного сигналу.

Вчений з університету Арізони витратив більшу частину життя, вивчаючи складну систему сигналів лугових собачок. Ці мешканці прерій, що віддалено нагадують бабаків, спілкуються один з одним за допомогою особливої ​​мови. Вони здатні передати розгорнуті інструкції і надсилають родичам докладні повідомлення. Розумні гризуни, попереджаючи побратимів про небезпеку, здатні описати розмір хижака і його забарвлення.

«Якщо ми змогли розшифрувати мову лугових собачок, то зрозуміти мову собак і кішок і зовсім не важко», – стверджує професор.

Telegram Channel