Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні у «Сімпсонів» - видатна дата

Fox Broadcasting Company

Сьогодні у «Сімпсонів» - видатна дата

28 років тому відбулась прем’єра мультфільму

14 січня 1990 року на американському телеканалі FOX відбулась прем'єра мультиплікаційного серіалу «Simpsons». Мультсеріал — сатирична пародія на стиль життя середнього класу США, втілена в сім'ї Сімпсонів, яка складається з Гомера, Мардж, Барта, Ліси та Меґґі. Більшість подій відбуваються у вигаданому містечку Спрингфілді.Шоу висміює численні аспекти життя людей, американську культуру, суспільство, навіть американське телебачення. Про це розповідає Gazeta.ua.

Творець Сімпсонів Метт Ґрейнінґ зробив кілька короткометражних сюжетів із життя однієї родини, обравши для героїв імена членів своєї власної сім'ї, а своє імя замінив на «Барт».

За числом знаменитостей, що брали участь у програмі, «Сімпсони» посіли перше місце серед телесеріалів, що є зафіксованим у «Книзі рекордів Гіннеса» 

Команда сценаристів «Сімпсонів» складається з 16 осіб, які починають пропонувати ідеї серій щороку на початку грудня. Виробництво кожної серії триває до шести місяців. За числом знаменитостей, що брали участь у програмі, «Сімпсони» посіли перше місце серед телесеріалів, що є зафіксованим у «Книзі рекордів Гіннеса». «Сімпсони» зайняли перше місце серед усіх серіалів компанії «Фокс», внаслідок чого їх було пересунуто на рейтинговіший час доби. У 1998 році, визначаючи найбільші досягнення 20-го століття в мистецтві та індустрії розваг, часопис «Тайм» назвав «Сімспсонів» найкращим телесеріалом сторіччя.

14 січня 2000 року серіал було нагороджено зіркою на Алеї Слави в Голлівуді. Це — найтриваліший серед усіх американських комедійних і анімаційних телесеріалів. «Сімпсони» справляли і справляють потужний вплив на сучасну поп-культуру.

Telegram Channel