Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Українська правда» попросила вибачення за оприлюднення непідтвердженого компромату на Порошенка

УП

«Українська правда» попросила вибачення за оприлюднення непідтвердженого компромату на Порошенка

Близькі до лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі медіа в Грузії оприлюднили листи Петра Порошенка начебто до ФСБ, датовані 2007 роком, коли той був народним депутатом

На фотосканах документи виглядають як написані особисто Петром Порошенком на ім'я директора ФСБ без вказанного прізвища, йдеться у матеріалі УП.

Адміністрація Президента Порошенка назвала цю публікацію «низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії Руставі-2 спецслужбою Росії».

В них він начебто «обіцяє не діяти проти інтересів Росії», а також «неуклонітельно дотримуватися російського законодавства, не брати участь в діяльності, спрямованій проти інтересів РФ».

Адміністрація Президента Порошенка назвала цю публікацію «низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії Руставі-2 спецслужбою Росії». В АП навели єдине підтвердження підробки документу, яке «найкрасномовніше вказує на  провал ФСБ»  - за документами Порошенко начебто літав в Петербург, щоб відвідати батьків дружини старшого сина. Однак весілля старшого сина Олексія було лише у 2013 році.

Згодом «Українська правда» доповнила публікацію вибаченнями:

«Ми опублікували цей документ не отримавши підтверджень, що він є достовірним. Ми визнаємо, що його зміст є сумнівним і з нашого боку не було докладено зусиль, аби підтвердити достовірність даних, викладених в цій новині. Ми визнаємо свою помилку і просимо вибачення перед читачами».

Telegram Channel