Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Під стінами Волинської облдержадміністрації військові ветерани вимагали підвищення пенсій

Волинь-нова

Під стінами Волинської облдержадміністрації військові ветерани вимагали підвищення пенсій

Колишнім силовикам пенсійні нарахування здійснюються згідно Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». У Кабінеті Міністрів України пообіцяли військовим пенсіонерам збільшити пенсійне забезпечення з першого січня 2018 року, проте пізніше, відтермінували це на рік – до 2019

Військові пенсіонери сьогодні пікетували Волинську облдержадміністрацію з вимогою підвищення пенсії. За словами учасників акції, низькі соціальні виплати не приваблюють чоловіків на службу в армії, підривають престижність служби у Збройних силах.

Як повідомляє Укроп Волинь у Фейсбуці, учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій вимагають відкласти згадану постанову Кабміну, здійснити перерахунок та виплату пенсій військовим пенсіонерам, прозоро готувати законопроект про перерахунок пенсій військовослужбовцям та звільнити із займаних посад винних у ігноруванні та введенні в оману людей.

До мітингувальників вийшли деякі депутати, які пообіцяли учасникам акції, що зверуться до вищих органів влади з вимогою перерахувати пенсії військовим з 1 січня 2018 року. Також це звернення надішлють у обласні ради всіх регіонів, аби і вони підтримали його.  «Ці люди заслужили достойне пенсійне забезпечення і їхні вимоги ми повністю підтримуємо», – зазначив радник голови обласної ради В’ячеслав Рубльов.

Учасники мітингу прийняли резолюці, в якій вимагають відкласти згадану постанову Кабміну, здійснити перерахунок та виплату пенсій військовим пенсіонерам, прозоро готувати законопроект про перерахунок пенсій військовослужбовцям та звільнити із займаних посад винних у ігноруванні та введенні в оману людей.

А за словами обранця Володимира Кучера, нинішні військовослужбовці позбавлені права на достойні пенсії, яка становить трохи більше як дві тисячі гривень. «Вважаю, що всі громадяни України заслужили високі пенсії, тому що нинішні суми – це просто гра на виживання. Держава не хоче, аби люди могли нормально жити, адже нинішні виплати – це гра на виживання. Ці люди, які вийшли на пікет, боронили нашу державу, виконували свій обов’язок і заслужили на те, аби гідно жити на пенсії», – каже депутат обласної ради Олександр Омельчук.

Telegram Channel