Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україні заборонили російський фільм «Матильда» про Миколу II

Волинь-нова

В Україні заборонили російський фільм «Матильда» про Миколу II

Саундтрек до фільму записав музикант, який перебуває в «чорному» списку.

Влада України заборонила показ російського фільму "Матильда". Про це повідомляє ТСН з посиланням на члена експертної ради при Держкіно України, письменника Дмитра Капранова, пише LB.ua.

За його словами, саундтрек до фільму записав музикант, який перебуває у списку людей, які можуть загрожувати національній безпеці країни.

Cаундтрек до фільму записав музикант, який перебуває у списку людей, які можуть загрожувати національній безпеці країни. 

У ньому, зокрема, згадано диригента Валерія Гергієва - музичного продюсера "Матильди", а саундтрек до фільму записав симфонічний оркестр Маріїнського театру, яким він керує.

Нагадаємо, фільм Олексія Учителя "Матильда", що розповідає про роман імператора Миколи II з балериною Матильдою Кшесинською, спровокував широкий громадський резонанс і в Росії. Проти показу фільму виступають православні активісти, у тому числі учасники "Християнської держави". На початку вересня невідомі підпалили машини біля офісу адвоката Учителя Костянтина Добриніна. На місці події знайшли записки з написом "За Матильду горіти". Пізніше повідомлялося, що підозрюваних у підпалі машин затримали.

За заборону фільму також виступала екс-"прокурор" анексованого Криму, нині депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська. Вона вважає, що картина ображає почуття віруючих.

Telegram Channel