Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зі сміттям пропонують боротися за допомогою лазерів

Волинь-нова

Зі сміттям пропонують боротися за допомогою лазерів

Така інновація допоможе очистити космос від непотребу

Група китайських вчених запропонувала амбітний план: створити на орбіті гігантську лазерну станцію, яка знищила б уламки, що загрожують безпеці майбутніх космічних місій. Супутники і космічні станції, які відслужили своє, уламки двигунів, ракетні ступені, втрачені космонавтами речі — весь цей мотлох мчить над нашою планетою зі швидкістю близько 28 тисяч км/год. Кількість сміття продовжує зростати, представляючи серйозну загрозу для майбутніх місій і космічного туризму. Про це розповідає Вокруг Света.

Лазерна станція, встановлена на супутнику, блискавичними спалахами спрямованого інфрачервоного світла могла б роздрібнити сміття на частинки

Довгий час вчені марно намагаються відшукати рішення проблеми, однак жодна із запропонованих ідей поки не виявилася здійсненною. Тепер група військових конструкторів з Китаю пропонує підірвати уламки за допомогою гігантської лазерної гармати. Лазерна станція, встановлена на супутнику, блискавичними спалахами спрямованого інфрачервоного світла могла б роздрібнити сміття на частинки. Для цього достатньо розробити апарат, який «стріляє» зі швидкістю 20 спалахів на секунду. Конструкторське бюро вже зробило необхідні розрахунки, залишається втілити теорію в життя.
 

Telegram Channel