Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Погода: по Богоявленню передбачають, яким буде літо (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 19 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: по Богоявленню передбачають, яким буде літо (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі, сьогодні, 19 січня, буде хмарно з проясненням, очікується невеликий сніг, мокрий сніг

Місцями хуртовина, налипання мокрого снігу, слабка ожеледь. На дорогах – ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 1 морозу до 2 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 19 січня було у 1975-му  – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 27,0 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

Найтепліше 19 січня було у 1975-му  – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 27,0 градуса.

Народний прогноз погоди:

19 січня відзначається свято Хрещення Господнього або Богоявлення.

За погодою цього дня прогнозували погоду на літо. Якщо холодна, ясна погода – літо засушливим буде. Похмура і сніжна – на рясний урожай.

У давнину говорили: «День теплий – хліб темний (густий)», отже, варто було очікувати хорошого врожаю хлібів. Також на хороший врожай вказували сині хмари та сніг пластівцями.

Прогноз погоди на завтра:

20 січня буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах – ожеледиця. Вітер західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 3 до 8 градусів морозу, вдень – від 3 морозу до 2 градусів тепла.

 

Джерело: Джерела: Український гідрометеоцентр, Волинський гідрометеоцентр, Sinoptik.ua.
Telegram Channel