Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині засудили працівницю митниці

Волинь-нова

На Волині засудили працівницю митниці

Суд визнав її винною у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі

Прокурорами прокуратури Волинської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення старшого державного інспектора митного поста «Піща» Волинської митниці у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 КК України).

Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн. 

Працівниця митниці у жовтні 2015 року у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Пулемець» здійснила протиправне митне оформлення автомобіля «AUDI A6», ухваливши рішення про пропуск його на митну територію України в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року без сплати будь-яких митних платежів. Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн.

Суд визнав її винною у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Окрім того, суд задоволив пред'явлений прокуратурою області цивільний позов про стягнення з працівниці митниці усієї суми, яка внаслідок її незаконних дій не надійшла до бюджету.

Наталка Мурахевич, прес-секретар прокурора області

Telegram Channel