Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Ковельчанка Марина Аверкина увійшла до списку 30 найталановитіших молодих учених України 2017 року

Волинь-нова

Ковельчанка Марина Аверкина увійшла до списку 30 найталановитіших молодих учених України 2017 року

Професорка Острозької академії захистила докторську дисертацію в 32 роки

Уродженка села Свидники Ковельського району, професорка кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій «Острозької академії» Марина Аверкина увійшла до списку 30 найталановитіших молодих учених України 2017 року та отримала іменну премію від Верховної Ради України. Про це повідомляє «Ostroh.Info».

У молодої науковині Марини Аверкиної 115 публікацій, 5 з яких у виданнях, що індексують в наукометричній базі SCOPUS.

Марина є докторкою економічних наук, працює з темою забезпечення стійкого розвитку міст та агломерацій. Захистила докторську дисертацію в 32 роки.

Деканеса економічного факультету Людмила Козак повідомила нам, що в молодої науковині Марини Аверкиної 115 публікацій, 5 з яких у виданнях, що індексують в наукометричній базі SCOPUS. Також Людмила Козак говорить про важливість такої стипендії для наукових співробітників і співробітниць:

«Вважаю такі програми, як призначення іменних стипендій для молодих вчених, надзвичайно потрібними в Україні. По-перше, це публічне визнання досягнень вченого, що саме собою є мотивацією для подальшої його праці.

По-друге, це часткова компенсація видатків вченого на проведення досліджень, що не менш важливо. Шкода, але ми маємо зараз констатувати, що значна частина (якщо не переважна) наукових досліджень у ВНЗ фінансується за рахунок заробітної плати викладачів».

Розмір іменної стипендії – 2 000 грн, усього за рік учена отримає 24 000 грн.

Таку стипендію щорічно отримує 30 молодих вчених. Цьогоріч найбільше стипендій отримали дослідники технічних наук (10), найменше – історичних (1), ветеринарних (1) та філософських (1).

Telegram Channel