Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинський священик обурився, що таїнство Водохреща втратило духовний зміст і перетворилося на моду

Волинь-нова

Волинський священик обурився, що таїнство Водохреща втратило духовний зміст і перетворилося на моду

Йорданський ритуал за останніх кілька років набрав таких обертів, що тепер у ополонці не купається хіба що лінивий, атеїст або той, хто не може це зробити за станом здоров’я...

Роздуми після перегляду флешмобу «Я в ополонці», або Про демонстрацію щирого покаяння чи/або хизування «подвигом»…опублікував настоятель храму у селі Княгининок Луцького району, військовий капелан, протоієрей Михайло Бучак на своїй сторінці у «Фейсбуці». 

Купання в ополонці має істинно духовний сенс лише для глибоко віруючої людини, яка зранку йде до церкви і просить благословення у священика, який зможе оцінити, чи піде це на користь з точки зору нашого духовного і фізичного здоров'я, чи ні. 

«Йорданський ритуал за останніх кілька років набрав таких обертів, що тепер у ополонці не купається хіба що лінивий, атеїст або той, хто не може це зробити за станом здоров’я... А саме таїнство купання у день Водохрестя перетворилося на данину моді з обов’язковою публікацією світлин/відео у соціальних мережах: похизуватися перед друзями величним запливом на відстані або більшою кількістю пірнань під воду, ніж торік, тощо. Хизуються всі: і пересічні українці, і чиновники, і політики. Саме таким чином таїнство купання в ополонці на Водохреще і перетворюється на звичайне занурення в холодну воду», - пише священнослужитель.

На думку отця Михайла Бучака, купання в ополонці має істинно духовний сенс лише для глибоко віруючої людини, яка зранку йде до церкви і просить благословення у священика, який зможе оцінити, чи піде це на користь з точки зору нашого духовного і фізичного здоров'я, чи ні. 

«Наважившись на такий крок, нам слід усвідомити для себе, чого саме чекаємо від купання? Чи це всього лише данина моді і прагнення до "подвигу", чи дійсно робимо це з духовним змістом? Якщо перше - не лізьмо у воду! Чекаючи від Бога милості у відповідь на свою нерозсудливість, здійснюємо гріх, а не очищаємося. Та ще й публікуємо це у соціальній мережі…», - обурюється священик.

Telegram Channel