Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Любомлі провели захід «народні звичаї на Йордана»

Волинь-нова

У Любомлі провели захід «народні звичаї на Йордана»

До Любомльського краєзнавчого музею завітали учні 5-7 класів місцевої ЗОШ №2, які відвідують туристично-краєзнавчий гурток під керівництвом Лариси Солом’янюк

Як повідомляє Музейний простір Волині, окрім огляду експозиції, послухали розповідь про давні традиції українців під час проведення музейного заходу «Народні звичаї на Йордана», що був організований із пізнавально-дидактичною метою. Діти активно відповідали на питання про зимові свята, запитували про те, що особливо схвилювало їхню уяву, жваво обговорювали нові, досі невідомі їм факти, пов’язані зі святкуванням другого Святого вечора та Водохреща. А також пограли в цікаву гру «Знайди половинку прикмети», відшукуючи і правильно виставляючи картки із роз’єднаними початком і закінченням народної прикмети, що стосуються прогнозів погоди та врожаю в наступному році.

Діти активно відповідали на питання про зимові свята, запитували про те, що особливо схвилювало їхню уяву, жваво обговорювали нові, досі невідомі їм факти, пов’язані зі святкуванням другого Святого вечора та Водохреща.

Народознавчо-тематичний захід у Любомльському музеї організували у творчому тандемі науковий працівник музею Юлія Хвас та керівник туристично-краєзнавчого гуртка ЗОШ №2 Лариса Солом’янюк.

Telegram Channel