Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
66-річний українець створює унікальні скрипки прямо у себе в гаражі

"Сoma.in.ua"

66-річний українець створює унікальні скрипки прямо у себе в гаражі

Колишній сільській голова селища Хацьки в Черкаській області Павло Якимович робить скрипки з різних порід дерев. Чоловік знайшов своє покликання у створенні оригінальних музичних інструментів з клена та ялівця. Робить їх він в своєму гаражі

На столярному верстаті співає груша. За деревами необхідно добре «пополювати». За словами Павла, музичні інструменти він створює з ясена, дуба і клена і для того, щоб вони ідеально звучали, необхідна правильна товщина, а тому шліфування виконується майстром з хірургічною точністю. Про це пише "Сoma.in.ua".

На створення однієї скрипки йде кілька тижнів, а перше своє творіння майстер подарував скрипачки з Англії.

«Заради звуку воно все і робиться. Якщо воно не приляже щільно, будуть щілини і скрипка буде деренчати», – сказав майстер.
66-річний чоловік почав створювати скрипки кілька років тому, коли вийшов на пенсію. Технологію протягом року він навчався в бібліотеці і через інтернет. Інструменти зробив сам.

«Ось різець, у мене була кузня, я відкував пластину з високовуглецевої сталі, з авіабомби», – зізнався чоловік. На створення однієї скрипки йде кілька тижнів, а перше своє творіння майстер подарував скрипачки з Англії. Ще кілька зараз звучать у Черкаському музучилищі.


 

 

Telegram Channel