Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Кір прийшов на Турійщину

Волинь-нова

Кір прийшов на Турійщину

За повідомленням Волинського лабораторного центру МОЗ, зареєстровано нове сімейне вогнище кору в селі Задиби Турійського району

Захворіло двоє дітей із сім’ї ромів віком 3 та 4 роки. Дошкільні заклади не відвідують, дані про щеплення відсутні. На даний час малюки лікуються в інфекційному відділенні районної лікарні, їхній стан-- середньої важкості. У селі проведено комплекс протиепідемічних заходів:щеплено проти кору16 осіб, 15 із них – діти. Про випадки захворювання повідомлено відокремлені структурні підрозділи обласного лабораторного центру, школу села Тагачин цього ж району, де навчається троє дітей із згаданої сім’ї, та професійний ліцей с. Овадно Володимир Волинського району, ученицею якого є найстарша донька.

76 відсотків хворих на цю недугу становлять діти.

Всього з початку 2018 року на Волині зареєстровано 9 випадків кору (Любомльський район – 2, Рожищенський район – 1 (дитина, яка приїхала з Одеси), Турійський район – 2, Луцький район — 1 та у м. Ковель – 3). Чотири випадки -- серед дорослих та 5 серед дітей.

З жовтня 2017 року виявлено 49 випадків кору в 7 районах області та містах Луцьк і Ковель.76 відсотків хворих на цю недугу становлять діти, які переважно не були щеплені.. У 67 відсотків хворих діагноз підтверджено вірусологічно.

Telegram Channel