Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Полтавщині розбився вертоліт (Фото, відео)

ДСНС

На Полтавщині розбився вертоліт (Фото, відео)

Вертоліт виконував навчальний політ у темну пору дня

Під час катастрофи гелікоптера в Кременчуці курсанти льотного коледжу не загинули Під час катастрофи гелікоптера в Кременчуці курсанти льотного коледжу не загинули Серед членів екіпажу вертольота Мі-8, який розбився у Кременчуці на Полтавщині, курсантів льотного коледжу не було. Про це у коментарі ТСН заявив начальник закладу Володимир Головенський. Політ виконували працівники приватної компанії «Українські вертольоти».

Уранці територія, де розбився гелікоптер, очеплена, по периметру чергують поліцейські та рятувальники. Про це з місця події передає журналістка Наталія Грищенко, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Усі четверо загиблих - співробітники приватної компанії: командир, другий пілот та бортінженери, які виконували тренувальний політ.

Усі четверо загиблих - співробітники приватної компанії: командир, другий пілот та бортінженери, які виконували тренувальний політ.

«Це особи з різних областей України. Зокрема, з Вінницької, Херсонської, Харкова. Одному 48 років, іншому - 50, третьому - 54, четвертому - 58 років. Усі мали відповідні дозволи, всі документи», - уточнив речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв.

 

 Очевидці розповідають, що чули кілька вибухів до того, як гвинтокрил загорівся. Поки ж рятувальники гасили пожежу, задля безпеки місцевих мешканців у мікрорайоні тимчасово припинили електропостачання та перекрили газ.

Метал, який палав уночі, зараз перетворився на таку собі глибу, вкриту льодом. Але надзвичайники зізнаються: впоратися з пожежею було непросто, адже тільки-но її гасили, вона спалахувала знову. І це було дуже небезпечно для сусіднього житлового масиву - найближчі будинки звідси усього за 200 метрів. Чому пожежу довго не вдавалось остаточно ліквідувати, пояснюють рятувальники.

«Два фактори сприяли цьому - це наявність великої кількості пального - керосину авіаційного - та конструктивні елементи, які виконані з магнію, який складно гаситься водою. Тому те пальне, яке було розлите, знов і знов спалахувало», - розповів начальник чергової зміни оперативного центру ДСНС у Полтавській області Максим Маршев.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Розглядають кілька версій причин катастрофи. Серед головних - пілот або врізався у лінію електропередач, яка тут проходить, або - і це головна версія - вона пов'язана з телевежею, яка стоїть поруч. До землі вона кріпиться кількома металевими тросами. Може бути, кажуть у поліції, пілот врізався у них. Слідчі вже вилучили для вивчення бортовий самописець.

Telegram Channel