Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В'ятрович розкритикував Варшаву за черговий «наїзд» на Бандеру

Волинь-нова

В'ятрович розкритикував Варшаву за черговий «наїзд» на Бандеру

На думку історика, це ще більше погіршить відносини двох держав

Запровадження в Польщі кримінального переслідування за заперечення злочинів «українських націоналістів» і заборона пропаганди «бандеризму» тільки погіршить відносини між двома країнами і зупинить діалог щодо історичних питань, заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляє Новое время.

Це подальший крок на погіршення відносин між Україною і Польщею...

«Це подальший крок на погіршення відносин між Україною і Польщею... Норми, які закладені в цьому законі, зокрема кримінальна відповідальність за заперечення так званих «злочинів ОУН і УПА» – це те, що може взагалі зупинити будь-який діалог між українськими і польськими істориками навколо важких питань», – заявив він ефірі телеканалу 112 Україна.

В'ятрович наголосив, що прийняття цього закону негативно позначиться на українцях, які працюють в Польщі. Зокрема, мова йде про сегрегацію щодо українців.

Нагадаємо, що 26 січня парламент Польщі заборонив в країні пропаганду «ідеології українських націоналістів. Новий закон вводить можливість відкриття кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують «вчинення злочинів українських націоналістів і українських формувань, які колаборували з Третім рейхом».

Telegram Channel