Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погода: на Павла – і сніг, і дощ… (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 28 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: на Павла – і сніг, і дощ… (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі, сьогодні, 28 січня, буде хмарно, очікується невеликий мокрий сніг та дощ, місцями слабка ожеледь

Вітер південно-західний, 7 – 12 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі  – від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, вдень – від 1 до 6 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 28 січня було у 1990-у році – плюс 8,7 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 22,5 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

Найтепліше 28 січня було у 1990-у році – плюс 8,7 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 22,5 градуса.

Народний прогноз погоди:

28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: «Петро-Павло дня добавив», що вказувало на збільшення світлової частини дня.

У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

Прогноз погоди на завтра:

29 січня очікується невеликий дощ. На дорогах місцями слабка ожеледь. Вітер західний, 7 – 12 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі  – від 1 градусу морозу до 3 градусів тепла, вдень – від 2 до 7 градусів тепла.

 

Telegram Channel