Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Гуманітарна допомога у вигляді «штучної нирки»

Слово Правди

Гуманітарна допомога у вигляді «штучної нирки»

Володимирчанам, котрі страждають на ниркову недостатність, невдовзі не потрібно буде двічі на тиждень їздити до Нововолинської лікарні, аби пройти процедуру гемодіалізу. Необхідне  обладнання надійшло до ТМО від німецької доброчинної організації «Україна. Допомога. Брайтшайд»

Голова цієї організації Генріх Беннер є почесним громадянином Володимира-Волинського, адже за останніх сім років за його сприяння місцева лікарня отримала чимало корисного дороговартісного обладнання.

Розмитнення та доставка до лікарні двох гемодіалізних апаратів та водоочисного обладнання вартістю понад 40 тисяч євро відбулись за сприяння місцевого благодійного фонду «Матері Божої Неустанної Помочі», з яким вже багато років співпрацюють німецькі благодійники.

Про це пише Володимир-Володимирська газета "Слово Правди".

Розмитнення та доставка до лікарні двох гемодіалізних апаратів та водоочисного обладнання вартістю понад 40 тисяч євро відбулись за сприяння місцевого благодійного фонду «Матері Божої Неустанної Помочі», з яким вже багато років співпрацюють німецькі благодійники.  Її голова Микола Гінайло розповів, що  гемодіалізні машини 2004 року випуску були демонтовані в одному із німецьких медичних закладів та одразу законсервовані для транспортування до України. Сюди вони мандрували цілий тиждень.

З допомогою строковиків військової служби 14-ї бригади та студентів-волонтерів обладнання розвантажили та тимчасово розмістили в одній із  палат  хірургічного відділення ТМО. Попереду його монтування  і навчання медиків, як ним користуватись. Утім спершу потрібно подати документи до ОДА, яка має визнати цей вантаж як гуманітарну допомогу та передати його на баланс медичного об’єднання, адміністрація котрого вже розмірковуватиме, як його обслуговувати і де брати на це кошти. Адже на лікування одного хворого із нирковою недостатністю, а таких у Володимирі нині 14, потрібно 200 тисяч гривень.

Telegram Channel