Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Порошенко поїде на Віденський бал

112.ua

Порошенко поїде на Віденський бал

8 лютого президент Петро Порошенко здійснить робочий візит до Австрії на запрошення Федерального президента країни Александера Ван дер Беллен

Як повідомляє прес-служба президента, в ході візиту відбудуться двосторонні переговори Порошенка з Ван дер Белленом та новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом. Про це пише «Українська правда».

Серед іншого, під час зустрічей сторони обговорять розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

У рамках програми перебування заплановане також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який президента України запрошено як особистого почесного гостя президента Австрії.

Під час зустрічей сторони обговорять розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

«Віденський оперний бал – щорічний державний захід, в якому бере участь керівництво країни. Президент Австрії має привілей запросити на цей захід главу однієї з держав як особистого гостя», - пояснює прес-служба.

Разом з тим, у неділю Порошенко не зміг взяти участь у заходах зі вшанування пам’яті 100-річчя бою під Крутами на Чернігівщині через погодні умови, які анонсувала прес-служба президента.

Як повідомив віце-прем'єр Павло Розенко, президенту не дали дозволу на приземлення в Чернігівській області.

Telegram Channel