Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Львові акція проти «ведмедів на велосипеді» переросла в сутички

Волинь-нова

У Львові акція проти «ведмедів на велосипеді» переросла в сутички

Поліція доволі жорстко затримувала природоохоронців

Сьогодні, 28 січня, у Львові в межах всеукраїнської акції проти використання у цирку тварин мав відбутись мирний пікет біля стін Львівського державного цирку. Однак мирна акція у місті Лева переросла у сутички активістів із поліцією з димовими шашками та затриманнями, передає УНІАН з посиланням на Львівський портал.

Акцію протесту анонсували ще за кілька днів до її проведення – днями такий протест відбувся під стінами Київського державного цирку. 28 січня захисники тварин та небайдужі мешканці мали провести пікети одразу у двох містах України: у Львові та Одесі.

Акції протесту мали відбутись о 11.30 та о 15.00 год, проте перед стартом акцій під цирк стягнулось кілька десятків представників Нацполіції. Протестувальників на той момент було менше, ніж правоохоронців – вони стояли біля входу та роздавали людям інформаційні листівки. 

Через кілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явились невідомі особи, які кидали у сторону поліції та протестувальників димові шашки.

Через кілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явились невідомі особи, які кидали у сторону поліції та протестувальників димові шашки. Правоохоронці одразу затримали кількох осіб та тимчасово обмежили вхід до цирку для батьків із дітьми.

Коли ситуація стихла, усіх відвідувачів запустили у приміщення цирку, а більшість мирних протестувальників розійшлась. А тих, хто залишився, силовики почали не без опору затримувати.

Зі слів правоохоронців, що проводили затримання, у пікетувальників були із собою ножі та металеві палиці.

 Водночас керівництво цирку запевняє, що не воно викликало поліцію для охорони правопорядку чи в інших цілях.

 

Telegram Channel