Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Мультфільм, пригоди та комедії – чим здивує вітчизняний кінематограф найближчим часом?

© Fer Gregory

Мультфільм, пригоди та комедії – чим здивує вітчизняний кінематограф найближчим часом?

Пропонуємо ознайомитись із сімома найочікуванішими українськими фільмами 2018 року

Українське кіно набирає обертів, і на екранах з'являється все більше якісних вітчизняних фільмів. Про найцікавіші проекти розповідає портал Новое Время.

Мультфільм «Викрадена принцеса»

Це історія кохання молодшої дочки князя Володимира Міли і музиканта-бродяги Руслана. Злий маг Чорномор викрадає княжну, щоб принести її в жертву, і жити вічно. За всіма канонами, Руслан повинен подолати перешкоди, щоб врятувати кохану.

Після перегляду трейлера «викраденої принцеси», складається враження, що кращі аніматори Dreamworks і Disney вирішили екранізувати поему Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Але насправді, це перший повнометражний фільм української студії Animagrad.

Незважаючи на те, що робота над «викраденою принцесою» ще триває, більше 30 країн вже купили права на прокат.

  • Прем'єра: 7 березня 2018 року
  • Озвучка: Надя Дорофєєва, Олексій Завгородній (Позитив), Олег Михайлюта (Фагот), Сергій Притула, Юрій Горбунов
  • Бюджет: 95,2 млн грн

Містична чорна комедія «Брама»

Головна героїня фільму, баба Пріся, живе разом з донькою Славою і онуком Вовчиком в Чорнобильській зоні. На дозвіллі бабуся пліткує з русалками і вживає галюциногенні гриби. Однак розмірене життя сім'ї закінчується, коли Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, яка скоро станеться.

Фільм «Брама» – екранізація п'єси Павла Ар'є «На початку і в кінці часів, або Баба Пріся», яка вже встигла стати театральним хітом. Як і в спільній постановці столичних Молодого театру і театру «Золоті ворота», головну роль виконує відома українська актриса Ірма Вітовська.

  • Прем'єра: 28 квітня 2018 року
  • У ролях: Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко та Ігор Гнізділов.
  • Бюджет: 16 млн грн

Історико-пригодницький фільм «Легенда Карпат»

Історія про лідера визвольного руху карпатських опришків Олексу Довбуша скоро з'явиться на екранах українських кінотеатрів. Фільм «Легенда Карпат» режисера Сергія Скобуна розповість історію українського Робіна Гуда.

Оповідання почнеться з дитинства Олекси, коли він не міг говорити, але був зцілений місцевим знахарем. Пройшовши ряд випробувань, з маленького невпевненого хлопчика виросте справжній воїн, який стане уособленням справедливості.

  • Прем'єра: квітень 2018 року
  • В ролях: Валерій Харчишин, Марія Яремчук, Михайло Грицкан
  • Бюджет: 86,7 млн грн

Отже, 2018 рік принесе ряд вітчизняних фільмів, які, можливо, зможуть позмагатися з голлівудськими блокбастерами. Залишається тільки побажати, щоб всі фільми вийшли в обіцяні терміни, а глядачі отримали максимум позитивних вражень від перегляду 

Кіноквест «Фокстер і Макс»

Головний герой фільму – школяр Макс – тікає з дому і ховається під мостом. Там він знаходить чарівний балончик з фарбою і малює графіті, на якому зображено собаку. І, о диво, тварина оживає у вигляді пса-наноробота. Після цього життя Макса перетворюється на небезпечний квест, в якому він разом зі своїм новим другом Фокстером намагається втекти від небезпечного злочинця. Лиходій хоче заволодіти цією технологією.

Режисер фільму Анатолій Матешко каже, що, подивившись «Фокстер і Макс», ви забудете про ваші земні проблеми і повністю поринете в світ фантастики та пригод.

  • Прем'єра: кінець 2018 року
  • В ролях: Богдан Козій, Віталія Турчин, Томаш Освечінскі, Максим Самчікі, Роман Халаїмов
  • Бюджет: 40 млн грн

Соціальна комедія «Герой мого часу»

«Герой мого часу» Антоніни Ноябрьової називають першою в Україні соціальною комедією. В основі сюжету – історія хлопця Жори, який приїхав підкорювати столицю. Він влаштовується охоронцем в галерею сучасного мистецтва і хоче потрапити в такий позамежний для нього світ. Жора намагається розвиватися, позитивно мислити і ставити перед собою високі цілі, але щоразу потрапляє в глухий кут. Очевидно, варто очікувати сатири на українські реалії та абсурд сучасного суспільства.

Для більшого реалізму режисер вирішила по мінімуму використовувати професійних акторів. У фільмі з'являться представники столичного бомонду і звичайні люди.

Крім того, «Герой мого часу» стане фільмом про Київ. Творці підібрали найкрасивіші та унікальні локації столиці.

  • Прем'єра: кінець 2018 року
  • У ролях: Євген Бушмакін, Соня Забуга, Василиса Фролова
  • Бюджет: 16 млн грн

Драма-трилер «Люксембург»

Нове дітище найвпізнаванішого українського режисера за кордоном Мирослава Слабошпицького «Люксембург» подає не менші надії, ніж його гучний фільм «Плем'я».

У «Люксембургу» є вже свої перші досягнення – вперше в історії українського кіно проект був відібраний в програму Venice Production Bridge Венеціанського кінофестивалю. А видання Ion Cinema вивело «Люксембург» на восьме місце в рейтингу «100 найбільш очікуваних іноземних фільмів року».

На даний момент деталі сюжету не розголошуються. Відомо тільки, що фільм буде про життя людей в зоні відчуження в наш час. Свого часу режисер працював в агентстві, що пропонує екскурсійні тури до Чорнобиля. Також в його творчому арсеналі є короткометражка «Ядерні відходи».

  • Прем'єра: друга половина 2018 року
  • В ролях: непрофесійні актори
  • Бюджет: 36,3 млн грн

Епічний бойовик «Король Данило»

«Король Данило» стане першим українським історичним бойовиком. Події фільму розгортаються в 1238 році, коли Данило зі своїм братом Васильком нападають на фортецю. Вони захоплюють у полон магістра, який благає їх допомогти в боротьбі проти війська хана Батия. Однак Данило несподівано вирішує вести переговори з монголо-татарами.

Фільм знімали на Прикарпатті, де побудували справжнє середньовічне місто. Вже по трейлеру зовні фільм можна порівняти з «Королем Артуром» Гая Річі. Подібні світлові рішення, епічні битви і не заїжджені діалоги.

  • Прем'єра: травень 2018 року
  • У ролях: Віктор Лафаровіч, Юрій Вихованець, Мирослава Полатайко
  • Бюджет: 4 млн грн

Отже, 2018 рік принесе ряд вітчизняних фільмів, які, можливо, зможуть позмагатися з голлівудськими блокбастерами. Залишається тільки побажати, щоб всі фільми вийшли в обіцяні терміни, а глядачі отримали максимум позитивних вражень від перегляду.

Telegram Channel