Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Українці стали більше шастати за кордон

Фото: https://ua.112.ua

Волинь-нова

Українці стали більше шастати за кордон

Українці почали більше шастати за кордон

Про це розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі «112 Україна». Він уточнив, що прикордонники фіксують лише факт перетину кордону, а не мету поїздки за кордон. Утім, за його словами, кількість українців, які виїжджають і повертаються в країну, пропорційно рівна.

Кількість тих, хто виїжджає і повертається, пропорційно дорівнює

За даними Держприкодонслужби, у 2015 році за кордон виїжджало понад 23 млн громадян України, в 2016 - понад 25 млн, а в 2017 - понад 27 млн. Зазначається, що більшість перетинають кордон на автомобільних пунктах пропуску і тільки близько 17% - на авіаційних, це приблизно 3,6 млн осіб у 2017 році.

«Якщо говорити про динаміку перетину кордону українцями, то ми бачимо стійку тенденцію до збільшення кількості українців, які їздять за кордон. Саме їздять, тому що кількість тих, хто виїжджає і повертається, пропорційно дорівнює», – сказав Слободян. Серед пріоритетних напрямків для поїздок громадян України – Польща, Угорщина, Словаччина та Росія. Торік кордон України і Росії перетнули близько 4,4 млн українців, пише «Еспресо».

Telegram Channel