Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Президент дозволив іноземним військовим перебувати на нашій землі

president.gov.ua

Президент дозволив іноземним військовим перебувати на нашій землі

На 2018 рік заплановано декілька масштабних спільних військових навчань

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію країни для участі у військових навчаннях в 2018 році. Про це повідомляється на сайті Верховної ради України, де зазначено, що «закон повернутий з підписом президента», розповідає портал Росбалт.

Мова йде про україно-американські навчаннях Rapid Trident (з червня по листопад), Sea Breeze (з червня по жовтень), багатонаціональні навчання «Чисте небо» (з травня по листопад) і «Світла лавина» (з серпня по жовтень), а також про українсько-румунські навчання «Ріверіан» (з квітня по листопад)

Підписаний закон був прийнятий парламентом 18 січня. Він дозволяє військовослужбовцям США і країн-членів НАТО чисельністю до 3 тис. з озброєнням і військовою технікою брати участь в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил у 2018 році.

Мова йде про україно-американські навчаннях Rapid Trident (з червня по листопад), Sea Breeze (з червня по жовтень), багатонаціональні навчання «Чисте небо» (з травня по листопад) і «Світла лавина» (з серпня по жовтень), а також про українсько-румунські навчання «Ріверіан» (з квітня по листопад).

Telegram Channel