Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Компанія Google розпочала продажі камери, яку «тренували» професійні фотографи

ITC.ua

Компанія Google розпочала продажі камери, яку «тренували» професійні фотографи

Штучний інтелект пристрою вчили розпізнавати сюжети та робити гарні знімки

Компанія Google анонсувала компактну камеру Clips, яка позиціонується як «принципово новий тип камери» на базі штучного інтелекту. Камера постійно активна і сама вибирає найкращий момент зйомки, автоматично роблячи фотографії найбільш зворушливих моментів з життя родини. Про це розповідає портал ITC.ua.

Камера сама вибере кращі моменти для зйомки завдяки штучному інтелекту 

Камера Clips орієнтована на застосування батьками. Адже дітей складно вмовити позувати, і багато цікавих моментів життя не вдається зафіксувати. У той же час Clips дозволяє зосередитися на взаємодії замість того, щоб тримати камеру в руці. Камера сама вибере кращі моменти для зйомки завдяки штучному інтелекту.

Додатково компанія Google розповіла, що в процесі тренування алгоритмів штучного інтелекту, які відповідають за роботу Clips, до співпраці залучалися професіонали: режисер-документаліст, фотожурналіст і фотохудожник. Щоб програмне забезпечення навчилося розпізнавати хороші моменти для зйомки, спочатку його потрібно було натренувати на безлічі прикладів.

Разом з тим, незважаючи на подібне навчання, камера не зможе оцінювати суб'єктивну цінність знімка. Автори визнають, що в контексті суб'єктивності і персоналізації досконалості в навчанні камери досягти неможливо – камера, насамперед, «намагається» зробити технічно досконалий знімок.

Telegram Channel