Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Львові відбувся мітинг на підтримку звільнених журналістів

Павло Паламарчук, ZAXID.NET

У Львові відбувся мітинг на підтримку звільнених журналістів

Пікетувальники вимагали в депутатів прийняти звернення до центральних органів влади про недопущення скорочення працівників ТРК «Львів», яка відбувається у рамках реформування у львівську регіональну філію ПАТ «Національне суспільне телебачення України» (НСТУ)

У вівторок, 30 січня,під стіни Львівської облради прийшли близько 50 людей, щоб підтримати працівників ТРК «Львів».

Про це повідомила заступниця голови первинної профспілкової журналістської організації ТРК «Львів» Людмила Майор, передає ZAXID.NET.

«Ми прийшли до ЛОР у зв’язку з реорганізацією державного телебачення у суспільне, яке на наш погляд відбувається дещо не так, як би це мало бути. Ми погоджуємося, що ці зміни на часі, і вони потрібні і нам, і суспільству загалом. Ми готові змінюватися, вдосконалюватися, перенавчатися. Проте коли з 315 працівників залишають 76, а решта йдуть на скорочення, не зрозуміло, за яким принципом проводять цей вибір. Досі нам не надали ні діючого, ні нового штатного розпису, ні нових умов співпраці. Ми розуміємо, що наші питання може вирішувати влада на рівні Києва, тому хочемо заручитися підтримкою місцевої та регіональної влади», - сказала Людмила Майор.

На думку працівників реформованої ТРК «Львів», відбувається практичне знищення колективу та регіонального мовлення.

Вона уточнила, що понад 200 працівників ТРК «Львів» отримали попередження про майбутнє звільнення з 2 квітня 2018 року.

Телеведуча ТРК «Львів» Ксенія Клим під час виступу на засіданні сесії Львівської облради зазначила, що сьогодні ПАТ «НСТУ» все ще не ухвалила концепцію реформування регіонального мовлення у системі суспільного, а процеси реформування регіональних філій йдуть повним ходом. На думку працівників реформованої ТРК «Львів», відбувається практичне знищення колективу та регіонального мовлення.

За інформацією Ксенії Клим, для працівників львівської регіональної філії суттєво скорочують обсяг мовлення: у регіоні лишаються лише ранкові розважальні програми «Добрий ранок», випуски новин та вечірня розмовна півгодинна програма «Тема дня». Також закривають більшість радіопрограм, і обговорюють питання переміщення редакції зі студії, в якій вона працює майже 90 років.

Працівники реформованої ТРК «Львів» закликали у своєму зверненні депутатів Львівської облради «стати на захист інформаційного простору та регіонального мовлення, зокрема ТРК «Львів», і прийняти відповідні звернення до президента, прем’єр-міністра, Верховної Ради, РНБО, НАБУ, СБУ, НАЗК з вимогою призупинити дію закону «Про суспільне радіомовлення та телебачення». Також вони вимагають заслухати на ближчій сесії Верховної Ради повний звіт голови Держтелерадіо пана Наливайка; провести розслідування фінансової діяльності керівництва НСТУ; розпустити наглядову раду НСТУ та провести перевибори її членів; провести перевибори керівництва ПАТ «НСТУ».

Нагадаємо, що на початку січня 215 співробітників ТРК «Львів» отримали листи про скорочення. яке відбувається у межах реформи Національної суспільної телерадіокомпанії України. Починаючи від 2 квітня в ефірі львівської філії транслюватимуть нові програми.

На середу, 31 січня, у Львові запланована публічна дискусія представників громадськості та керівників Національної суспільної телерадіокомпанії України, під час якої представники НСТУ обіцяють розповісти мешканцям про реформування ТРК «Львів» і перетворення його на «Суспільне».

Telegram Channel