Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На Ратнівщині готуються до паводку

Ратнівська районна державна адміністрація

На Ратнівщині готуються до паводку

Плюсова температура, танення снігів та скресання криги – основні фактори, що можуть викликати підтоплення територій району

Щоб бути підготовленими до такого сценарію голова райдержадміністрації Андрій Харлампович, повідомляє сайт виконавчої влади, провів нараду з питання загрози паводку. Участь в нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, начальник МУВГ Михайло Тимощук, начальник районного сектору Управління ДСНС України в Волинській області Олександр Мицюк, головний спеціаліст з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Сергій Бойко, представники дорожніх служб.

  За оперативною інформацією, яку надав начальник управління водного господарства Михайло Тимощук, затопленими є 700 гектарів 

  За оперативною інформацією, яку надав начальник управління водного господарства Михайло Тимощук, затопленими є 700 гектарів. Найгірша ситуація в Щедрогірській, Річицькій територіях. Михайло Іванович також повідомив, що ситуація моніториться кожного дня, оскільки на значній частині водних об’єктів ще лежить лід. На сьогоднішній день працює постійно Щедрогірська насосна станція, в комплектації якої два насоси, планується для підсилення доставити ще два.  

  Учасники наради відразу обговорили проблемні питання – це ремонт насосно-силових агрегатів. Необхідно зробити перемотку електродвигунів, вартість становить 20 тисяч гривень. Тому відразу було прийняте рішення виділити 40 тисяч гривень з комплексної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович наголосив, що відповідні програми повинні бути прийняті у кожній об’єднаній територіальній громаді. Також обговорили наявність та потребу матеріально-технічного забезпечення у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel