Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Нововолинську буде пам’ятник Героям

Фото: http://nvip.com.ua

Волинь-нова

У Нововолинську буде пам’ятник Героям

Ідею увіковічити подвиг загиблих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції у шахтарському місті виношували давно. Особливо активно її просував голова громадської організації «Незламні нововолинці», батько кіборга Вадима Демчука Володимир Іванович

На першому у цьому році засіданні робочої групи обговорили план щодо початку виготовлення та встановлення пам’ятника. Її голова – перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський повідомив, що підготовча робота у цьому напрямку розпочалася ще торік. Визначили місце для встановлення пам’ятника – це сквер за будинком спорту в центрі міста. В першу чергу, планується там здійснити благоустрій території, висадити дерева і кущі.

За результатами засідання Андрій Сторонський доручив головному архітектору міста Михайлу Вісьтаку розробити конкурсні умови та створити конкурсну комісію.

Свої бачення, яким має бути це священне для ново волинців місце, висловили Володимир Демчук та керівник міського осередку Спілки ветеранів АТО Олександр Кондисюк. Всі присутні – а це й представники військкомату, комунальних служб – були єдиними в думці, що під час будівництва нового об’єкта треба враховувати загальноміську концепцію, аби він вписався в інфраструктуру міста. Свою думку висловила і місцева художниця Віра Здрок, яка порадила провести опитування громадськості через соціальні мережі. За результатами засідання Андрій Сторонський доручив головному архітектору міста Михайлу Вісьтаку розробити конкурсні умови та створити конкурсну комісію. Робочу групу зобов’язали підготувати кілька ескізів, до оцінки яких долучити скульпторів та художників. Через місяць відбудеться чергове засідання.

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Telegram Channel