Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На горі Піп Іван туристи зірвалися в ущелину разом із сніговим карнизом

Depo.Закарпаття

На горі Піп Іван туристи зірвалися в ущелину разом із сніговим карнизом

До пошукових робіт залучено рятувальників Рахівського ПРВ Закарпатської області, які в свою чергу попросили допомоги Івано-Франківських гірських рятувальників

Про це інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. пише Depo.Закарпаття.

У неділю, 4 лютого, о 17:20 годині, до рятувальників Прикарпаття надійшло повідомлення від закарпатських колег про те, що на горі Піп Іван Мармароський (поблизу з Румунським кордоном) під час проходження туристичного маршруту громадянка (група з трьох туристів) зірвалася з карниза та впала в ущелину, за нею стрибнув громадянин. За словами третьої туристки, яка знаходилась на вершині, потерпілих не видно. До пошукових робіт залучено рятувальників Рахівського ПРВ Закарпатської області, які в свою чергу попросили допомоги Івано-Франківських гірських рятувальників.

Під час проходження туристичного маршруту громадянка (група з трьох туристів) зірвалася з карниза та впала в ущелину, за нею стрибнув громадянин. За словами третьої туристки, яка знаходилась на вершині, потерпілих не видно. 

О 19:40 до пошукових робіт було залучено 5 чоловік особового складу. О 23:10 додатково оголошено збір ще одного пошуково-рятувального відділення Івано-Франківської області, яких о пів на першу годину ночі було направлено в село Ділове Закарпатської області. Всього до пошукових робіт залучено 27 рятувальників та 5 одиниць техніки.

Близько другої години ночі рятувальниками з села Ясіня Закарпатської області знайшли третю туристку. Стан дівчини задовільний.

Станом на п'яту годину ранку пошукові роботи завершені. Обох зниклих осіб знайдено в задовільному стані.

Telegram Channel