Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку бліцували на картатих дошках

Волинь-нова

У Луцьку бліцували на картатих дошках

На Волині відгримів небачений досі турнір з шашок

У приміщенні «Біла тура» комунального закладу Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради відбувся відкритий бліц-турнір з шашок присвячений Дню Соборності України, на який прибули спортсмени з Волині та Рівненщини.

Варто зауважити, що турнір такого типу (по п’ять хвилин на партію кожному учаснику) проводився вперше. За мету ставилося покращення якості гри спортсменів, обмін досвідом, налагодження співпраці між областями та районами.

Щойно відлунав Державний Гімн України, учасники взялися до інтелектуальної «війни» на картатих дошках.

Спочатку із вступним словом звернулась до учасників суддя турніру Ольга Проскуровська, після чого вшанували хвилиною мовчання Надію Клівак – постійну учасницю шашкових змагань.

Щойно відлунав Державний Гімн України, учасники взялися до інтелектуальної «війни» на картатих дошках.

Все відбувалося швидко та динамічно – адже це бліц-партії! Для того щоб перемагати в турнірах з коротким регламентом, гравці повинні виховувати в собі здатність до холодного і точного розрахунку. А також вміти правильно розділити свій час – адже навіть маючи перевагу, потрібно вчасно її реалізувати!

У результаті запеклих баталій переможцями змагань стали:

І місце – Микола Хринюк, мс (м. Луцьк);

ІІ місце – Віталій Федорук, кмс (м. Рожище);

ІІІ місце – Микола Дубровський, кмс (м. Рівне).

Водночас, хороші знання і розуміння гри показали діти: Олександр Волох (ЗОШ № 3, м. Ківерці), який набрав 14 очок з 21-го можливого, та Ілля Косинський (гімназія № 14, м. Луцьк), який виборов 9 очок з 21- го можливого у дорослому турнірі!!!

Ігор ДЗЮБАК

Telegram Channel