Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Волинським медикам встановили 304 комплекти комп’ютерної техніки

Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА

Волинським медикам встановили 304 комплекти комп’ютерної техніки

Медична інформаційна система «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області», створена у краї у рамках реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», завдяки налагодженій співпраці та порозумінню між замовниками та виконавцями робіт, створюючись загалом як повноцінна медична картка пацієнта, нині безкоштовно отримує й додаткові функціональні можливості

На Волині п’ять днів поспіль лікарі загальної практики-сімейної медицини ознайомлювалися з новими особливостями роботи в реєстрі Е-health. Частиною системи є медпортал, засобами якого пацієнт зможе записуватися на прийом, переглядати інформацію щодо своїх обстежень, діагнозів і т.ін.Найперше кілька годин фахівці спілкувалися з очільниками та працівниками волинських центрів первинної медико-санітарної допомоги. А згодом на базі Центру первинної медико-соціальної допомоги №2 м. Луцьку розгорнули повноцінну медичну інформаційну систему, де робочі місця підключать не тільки для «сімейників», а й для фахівців вузької спеціалізації (хірургів, гінекологів іт.п.).

Програмне забезпечення створено, протестовано і встановлено для роботи у щоденному режимі та введено у роботу з вересня 2017-го. Програмний продукт вартував майже 53 тисячі доларів. 

А згодом на базі Центру первинної медико-соціальної допомоги №2 м. Луцьку розгорнули повноцінну медичну інформаційну систему, де робочі місця підключать не тільки для «сіменників», а й для фахівців вузької спеціалізації (хірургів, гінекологів іт.п.).

Крім того, для ведення медичної інформаційної системи в усі діючі амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та заклади вторинного і третинного рівня надання допомоги (а це 208 закладів) придбано та встановлено комп’ютерну техніку ( 304 комплекти). Для зберігання даних інформаційної системи у КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» розміщено потужний сервер. Це обійшлося у 293 тисячі доларів.

У проекті також передбачена комплексна система захисту інформації (КСЗІ) реєстру, яка вартуватиме менш ніж 10 тисяч доларів.

У серпні 2017 року для якісної роботи у програмному продукті в Ковелі, на базі медколежду, вже пройшли навчання щодо користування реєстром понад 240 медичних працівників.

Telegram Channel