Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинські туристи-лижники виграли кубок України

Прес-служба ЦТСЕ

Волинські туристи-лижники виграли кубок України

1 - 5 лютого 2018 року в селі Буковець Івано-Франківської області відбулися Кубок України серед дорослих та Чемпіонат України серед юнаків з лижного туризму

Змаганні організували Міністерство молоді та спорту України, Федерація спортивного туризму України та державний центр туризму і краєзнавства Міністерства освіти і науки України, повідомляє прес-служба ЦТСЕ.

 

У змаганнях взяли участь 15 команд з різних територій України. Волинь представила три команди: дві юніорські – вихованці обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, у складі яких виступали: Максим Патута, сестри Софія та Наталія Варинюки, Анастасія Батко, Сергій Слонюк, Максим Дармовіс, Роман Стичинець та Діана Єфімова та одну дорослу команду. Серед дорослих виступали: інструктор обласного Центру туризму, майстер спорту України Олександр Оришко, вихованці Центу туризму минулих років Тетяна Гись, Андрій Марчук, Олександр Романчук та вчитель ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь Луцького району Володимир Казаков.

Волинь представила три команди: дві юніорські та одну дорослу команду. 

Змагання відбувались на трьох дистанціях – командна «Смуга перешкод», «Лижний маршрут» та естафета. Такий вид як естафета цього року був вперше запроваджений на Чемпіонаті з лижного туризму. Як зазначили самі спортсмени, дистанція була динамічною і досить цікавою, тому заслуговує на те, щоб вона і надалі мала місце у таких змаганнях. Організацію проведення даного виду було доручено спеціалістам Волинського Центру туризму під керівництвом директора Леоніда Толстіхіна, оскільки школа лижного туризму в нашій області є однією з найсильніших в Україні.

Найскладнішою була дистанція «Лижного маршруту». Команди долали 6-ти кілометровий маршрут пересічною місцевістю з численними лижними та технічними етапами - різні види техніки спусків та підйомів, подолання лавинонебезпечного схилу, переправа по колоді, транспортування «потерпілого» на нартах.

 

 В загальному підсумку переможний Кубок України дістався дорослій команді Волині, в активі яких три перших місця на різних дистанціях. Юніорська збірна теж виступила досить вдало – у кожному виді була або переможцем або призером, що забезпечило їм ІІ місце на Чемпіонаті України з лижного туризму серед юнаків.

 

Telegram Channel